Framtidsdagen - Hållbara trender
Onsdagen den 22 mars 2017

Välkommen till  årets Framtidsdag den 22 mars 2017!

I samband med Earth Week 2017 i Växjö erbjuder vi dig inspirerande föreläsningar inom hållbarhet och framtida trender.

Peter Carlsson - lämnade Tesla i slutet av 2015 för att bli entreprenör, rådgivare och ”affärsängel”.  Han har idag flera styrelseuppdrag inom automotive, cleantech och hightech-företag i USA, Sverige och Finland. När Peter 2011 rekryterades till Tesla som inköps & logistikchef var det med uppdraget att bygga upp en logistik i världsklass för eldrivna fordon. Från att ha varit ett företag på mindre än 400 personer, hade företaget mer än 16000 anställda när han slutade i slutet av 2015! Föreläsningen på vår Framtidsdag kommer att kretsa kring Framtidens transporter.

Anna Tenje - kommunalråd Växjö Kommun. Anna ger oss en inblick i att tänka globalt och agera lokalt i Europas grönaste stad.

Per Grankvist - som samtidsanalytiker, skribent och föreläsare har Per intresserat sig för några av tidens stora frågor: etik, hållbarhet samt hur engagemang uppstår nuförtiden. Han har bl.a. skrivit CSR i praktiken och är aktiv kolumnist på olika ledarsidor och känd TV expert. I sitt föredrag om "Hållbara trender" ger Per goda exempel ur verkligheten som är intressanta och greppbara.

Christina Kusoffsky Hillesöy - Jobbar som chef för ansvarsfulla investeringar på Länsförsäkringar AB och sitter med i Swesifs (Sveriges forum för hållbara investeringar) styrelse. Christinas föredrag kommer att kretsa kring; vad är hållbara investeringar och hur gör man för att hitta, och börja spara, i ansvarsfulla och hållbara fonder?

Fredrik Franke – Ansvarig för PwCs hållbarhetsrådgivning i Sverige och har jobbat med hållbarhetsfrågor sedan 1998, först på Ericsson som CSR-chef och sedan 2002 på PwC i både Sverige, Schweiz och USA. Fredriks föredrag kommer bl.a att handla om nya lagen om Hållbarhetsredovisning samt hur man integrerar hållbarhet i verksamhetsstrategin.

Sara Norrby Wallin – Sara har haft flera olika moderatorsuppdrag genom åren och kommer under Framtidsdagen att agera moderator genom intressanta frågeställningar och samtal med föreläsarna. Hon driver även företaget ”Bygga samarbete” med visionen att ge fler människor anledning att längta till jobbet, som ett bidrag till ett hållbart arbetsliv som tar vara på allas resurser.

Vill du veta mer, titta gärna på intervjuer med föreläsarna Fredrik Franke och Pär Holmgren, från föregående års event.

Seminariet riktar sig främst till dig som är yrkesverksam inom näringslivet, universitet eller organisationer.

Datum och tid Onsdagen den 22 mars 2017, kl. 08.30-12.30 med efterföljande lunch. Kaffe och registrering från kl. 08.00
Plats Växjö Konserthus, Västra Esplanaden 10-14, Växjö

Anmälan

Klicka här för att anmäla dig, senast onsdagen den 15 mars 2017
Först till kvarn principen gäller

Kostnad Seminariet är kostnadsfritt, men vid avanmälan efter den 17 mars 2017 debiteras en avgift om 300 kr/person
Kontakt Om du har frågor maila Annelie Ederfors Beijbom eller ring 010-212 51 54


Varmt välkommen!